leilas vaniljwhoopies

Jag och min syster testade att göra Leila Lindholms whoopies förra helgen, här kommer resultatet och receptet! :D Har för mig att det blev typ 13 st, men är inte riktigt säker (; Om ni går in på länken finns det även recept på chokladwhoopies och nutella frosting. Men jag vill inte lägga ut det här eftersom jag inte har testat det och vet därför inte hur det blir (; Ni ser att texten här nedanför har lite olika storlekar och inte samma radavstånd eller vad man ska säga. Men det krånglar och orkar inte fixa det, för det kommer ändå inte gå (;


Ingredienser, Kakdeg, vaniljwhoopies:
100 g mjukt smör
1.5 dl strösocker
1 knivsudd salt
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
3.5 dl vetemjöl
1 st ägg, gärna ekologiskt
1 dl crème frâiche

Ingredienser, Raspberry frosting:
60 g mjukt smör
3 dl florsocker
150 g philadelphiaost
1.5 dl hallon, färska

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader varmluft, 200 grader vanlig ugn. Brukar skilja 25 grader :D
Vispa smör och strösocker krämigt. 
Tillsätt alla de torra ingredienserna och rör om ordentligt. 
Blanda i ägg och crème fraiche för hand och rör till en slät kaksmet. 

Fukta händerna med kallt vatten och rulla kakorna till bollar som är lite mindre än en pingisboll. De flyter ut ganska mycket, så lägg de en bit ifrån varandra :D
Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 10 minuter. 
Låt svalna helt och gör frostingen.

Raspberry Frosting, gör så här:

Vispa smör, florsocker och philadelphiaost krämigt.
Vänd försiktigt ner hallonen.

Montering:
Bred lite frosting på undersidan av en kaka och tryck fast en annan på frostingen som en macaron eller hamburgare.

Dessa kakor serveras färska, samma dag som de bakats. Vi hade våra i kylskåpet i en burk utan lock och de var mögliga dagen efter (;


Det här blev egentligen alldeles för många på en plåt, för de flöt ihop (; Men det beror ju också på hur stora man gör :D




Klar!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Vad heter du?:
Remember me?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0