krämfyllda havreflarn (obs mycket god smet)

ca 22 kakor
 
Ingredienser:
100 g smält smör
1 3/4 dl strösocker
½ dl vispgrädde
2 dl vetemjöl
2 dl havregryn
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
 
Fyllning:
75 g rumsvarmt smör
1 ½ dl florsocker
3 tsk vaniljsocker (eller 1-2 msk kakao) jag delade upp smeten och tog hälften vaniljsocker i ena och hälften kakao i den andra
 
Gör så här:
Värm ugnen till 175 grader
Rör ihop det smälta smöret och sockret
Tillsätt grädden
Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten
Fördela klickar med 1½ tsk smet på en plåt. Smord eller med bakplåtspapper
Grädda i ca 10 min
Låt kakorna svalna lite och lägg dem sedan på ett galler för att kallna helt, så att de inte gräddas mer
Vispa ihop ingredienserna till fyllningen
Bred lite kräm på hälften av kakorna och tryck försiktigt ihop med resten
 
smöret och sockret + grädden tror jag
de torra ingredienserna
ha på fyllningen
klara :)
 
In english. I have used google translate a little and I'm not a pro in english so it can be small errors. I do this to learn me more and if you're a english speaking reader I hope you appreciate it :)

100 g melted butter
1 3/4 dl granulated sugar
½ dl cream
2 dl wheat flour
2 dl rolled oats
2 teaspoons baking powder
1 tablespoons vanilla sugar
 
filling:
75 room temperature butter
1½ dl icing sugar
3 teaspoons vanilla sugar (or 1-2 tablespoons cocoa) I divided the dough into two pieces and took half vanilla sugar in one and half of cocoa in the other one
 
Do like this:
Turn the oven into 175 degrees
Stir togheter the melted butter and the sugar
Add the cream
Mix the dry ingredient in another boil and stir into the dough
Take a baking sheet with baking paper and take 1½ teaspoons dough and lay there
Bake in ca 10 minutes
Beat togheter the ingredient to the filling
Take a little filling at the half of the cakes och pulled togheter two and two

vetekrans och längd

Gjorde en vetekrans och längd förut som jag inte har delat med mig av till er än. Kommer dock inte ihåg vilket recept jag använde mig av. Men tänkte i alla fall visa hur jag gjorde dem :)
För att göra en slags flätad längd, gör som på bilden och lägg sedan varannan "pinne" över varandra. så du höger, vänster, höger osv. och korsar dem. Här har jag brett på margaring och sedan strött över kanel och socker.
så här blev den sen när den hade jäst klart. Innan du har in den i ugnen pensla på ägg och strö över pärlsocker
och här är den klar
För att göra en klippt krans kavlar du ut en lite bredare rektangel än när du gör bullar. Ha på fyllning på hela och rulla ihop den som vanligt. Gör den sedan till en cirkel och öppna upp ena änden lite och lägg in den andra där. Försök sedan att få den jämntjock. Efter det är det dags för att klippa den. Klipp lite snett och om några kanter sticker ut, fixa till dem lite lätt med handen för annars är det lätt att de blir brända i ugnen. Färdigt! Man kan även klippa sicksack.
 

bloglovin
RSS 2.0