blogdesign

Fick en kommentar om min design, men jag kan inte svara direkt till den som skrev den, därför hamnar svaret här :D

Va glad jag blir, tack så mycket :D Headern har jag fixat i paint, vet inte hur mycket du vet om bloggdesign men headern är bilden längst upp :D Sen har jag lärt mig det mesta av: http://www.designadinblogg.se/, eller jag har väll lärt mig allt av honom egentligen haha :D Om du bläddrar ner lite på hans blogg kommer du se en färgpanel till höger och lite under den finns det en ruta där man kan söka på hans blogg, väldigt användbar är den :D Det finns ju även flera sidor om bloggdesign, det är bara att söka på google så hittar man de flesta :D
 
Hoppas jag har hjälpt dig lite på traven i alla fall och skriv gärna vad din blogg heter så att jag kan gå in och kolla :D Ha de bra

Hallon och kokossockerkaka

Testade att blanda ner hallon kokos i sockerkaksmeten förut och det blev hur gott som helst! :D Men tyckte inte riktigt om recepten på sockerkakan, men mamma vet ett annat som är bättre så lägger upp det när jag har testat det :D Men nu vet ni ju i alla fall att det blir gott med hallon och kokos i :D

Ingredienser:
Hallon, valfri mängd
Kokos, valfri mängd

Jag blandade ner kokosen först för ville inte röra om hallonen så mycket :D


leilas vaniljwhoopies

Jag och min syster testade att göra Leila Lindholms whoopies förra helgen, här kommer resultatet och receptet! :D Har för mig att det blev typ 13 st, men är inte riktigt säker (; Om ni går in på länken finns det även recept på chokladwhoopies och nutella frosting. Men jag vill inte lägga ut det här eftersom jag inte har testat det och vet därför inte hur det blir (; Ni ser att texten här nedanför har lite olika storlekar och inte samma radavstånd eller vad man ska säga. Men det krånglar och orkar inte fixa det, för det kommer ändå inte gå (;


Ingredienser, Kakdeg, vaniljwhoopies:
100 g mjukt smör
1.5 dl strösocker
1 knivsudd salt
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
3.5 dl vetemjöl
1 st ägg, gärna ekologiskt
1 dl crème frâiche

Ingredienser, Raspberry frosting:
60 g mjukt smör
3 dl florsocker
150 g philadelphiaost
1.5 dl hallon, färska

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader varmluft, 200 grader vanlig ugn. Brukar skilja 25 grader :D
Vispa smör och strösocker krämigt. 
Tillsätt alla de torra ingredienserna och rör om ordentligt. 
Blanda i ägg och crème fraiche för hand och rör till en slät kaksmet. 

Fukta händerna med kallt vatten och rulla kakorna till bollar som är lite mindre än en pingisboll. De flyter ut ganska mycket, så lägg de en bit ifrån varandra :D
Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 10 minuter. 
Låt svalna helt och gör frostingen.

Raspberry Frosting, gör så här:

Vispa smör, florsocker och philadelphiaost krämigt.
Vänd försiktigt ner hallonen.

Montering:
Bred lite frosting på undersidan av en kaka och tryck fast en annan på frostingen som en macaron eller hamburgare.

Dessa kakor serveras färska, samma dag som de bakats. Vi hade våra i kylskåpet i en burk utan lock och de var mögliga dagen efter (;


Det här blev egentligen alldeles för många på en plåt, för de flöt ihop (; Men det beror ju också på hur stora man gör :D




Klar!


nytt recept imorgon!

Höll på att fixa ett recept på Leilas whoopies som jag skulle lägga upp här, men sen råkade jag trycka bort det mesta och allt sparades inte i utkastet heller :@ Men det kommer nog imorgon i alla fall! :D Har ju varit tyst ett tag här, men har inte fått baka något för mamma för att vi har så mycket sånt i frysen haha :D Men nu får jag det, så blir kanske att göra det imorgon, om jag har tid vill säga haha :D

Vaniljmuffins, ca 10-12 st

Tycker det här muffinsreceptet är otroligt gott :D Finns i en otroligt bra muffinsbok av Johan Åkerberg, se bild nedan :D


175 grader
ca 20-25 min

Ingredienser:
4 dl vetemjöl
3 dl socker
2 ½ tsk bakpulver
½ tsk salt
100 g rumstempererat smör
2 dl mjölk
2 ägg
2 tsk vaniljsocker

Gör så här:
Sikta ihop mjöl, socker, salt och bakpulver i en bunke och blanda tillsammans med smöret
Häll i 1 dl mjölk och rör smeten slät
Ta en till bunke och häll i resten av mjölken, ägg och vaniljsocker där
Blanda ner äggblandningen i smeten
Vänd i/toppa med önskad fyllning/smaksättning. Jag valde blåbär och vaniljkräm :D Länk till hur man gör egen vaniljkräm hittar ni längst ner :D
Häll upp i muffinsformar
Grädda mitt i ugnen i 20-25 min i 175 grader


Gjorde ett hål i muffinserna och fyllde med vaniljkräm :D


Muffinsboken :D

Och här hittar ni receptet på hemmagjord vaniljkräm :D


Hemmagjord vaniljkräm

Är faktiskt inte alls svårt att göra sin egen vaniljkräm :D Hittade det här receptet i en tidning som heter Hembakat :D


1 dl mellangrädde
1 dl mjölk
2 äggulor
2 msk maizena stärkelse
1 msk strösocker
2 tsk vaniljsocker

Gör så här:
Blanda allt utom vaniljsockret i en kastrull
Låt det sjuda på svag värme tills krämen har tjocknat, men den får inte koka!
Ta av kastrullen från spisen och när krämen har svalnat smaksätter du den med vaniljsocker


wienerstänger, ca 30 st

Ungstemp: 200 grader, varmluft: 175 grader
15 min

Ingredienser
:
125 g smör eller margarin
3/4 dl socker
1 ägg
3 dl vetemjöl
1/4 tsk hjorthornsalt

Fyllning:
2-3 msk fast sylt, jag provade både med jordgubbssylt och drottningsylt och den med jordgubbssylt ser snyggast ut, som ni ser på den sista bilden

Glasyr:
1 dl florsocker
3/4 msk vatten
kan behövas mer glasyr

Gör så här:
Rör ihop matfettet och sockret
Tillsätt ägget, om du gör en större sats ta äggen ett i taget då
Blanda mjölet med hjorthornsaltet och blanda ner i smeten
Låt gärna stå kallt ett tag

Dela degen i 2 delar och rulla dem till 40 cm långa längder, mina kakor blev för långa så jag skulle ha delat degen i 3 delar istället.
Lägg dem på en smord plåt eller på bakplåtspapper
Gör en fördjupning i mitten på varje längd och fyll den med sylt
Grädda mitt i ugnen i 15 min

Blanda ihop ingredienserna till glasyren
Bred på den när längderna fortfarande är varma
Skär dem sedan på snedden i ca 2 cm breda bitar


Så här ser det ut när man har haft i äggen

Smeten är klar, tror den blev lite mörkare på bilden (;



Det syns kanske inte på bilden, men de blev ganska långa (;


grundrecept, smulpajdeg 4-5 portioner

Ingredienser:
2 dl vetemjöl
2-3 msk socker
75 g kallt margarin eller smör

Gör så här:
Blanda ihop allt till en smulig konsistens med händerna, matberedaren eller med en gaffel. 
Själv tycker jag det är lättast med händerna.
Ställ den gärna kallt en stund och strö sedan över den påpajen.


Färdig


dumlekladdkaka

Här kommer mitt första recept, hoppas ni tycker om det :D


Dumlekladdkaka

Ingredienser:
100 g margarin
120 g dumlekolor (en påse)
2 st ägg
3 dl socker
1,5 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
0,5 tsk salt
ev. 1 pkt dumlesnacks (jag körde utan)

Gör så här:
Smält smöret och dumlekolorna i en kastrull
Vispa ägg och socker
Blanda ner mjöl, kakao, vaniljsocker och salt försiktigt
Häll i dumleblandningen
Lägg i dumlesnacksen i en  bröad form. Jag tycker det är godast att bröa den med kokos :D
Häll på smeten
Grädda i 175 grader i ca 20 min
Låt den gärna stå kallt i nån timme före servering
Servera med vispad grädde eller glass


Så här ser det ut när man vispar ner dumleblandningen

Färdig

Och in i ugnen


bloglovin
RSS 2.0