Muffins med glass i

Har varit tyst här ett par dagar nu, men har åkt ner till lägenheten och börjat skolan igen. Så har haft lite fullt upp med att komma iordning i lägenheten och med lite andra grejer :D Men här kommer jag med ett recept som jag hittade på den här bloggen. jätte gott recept och en väldigt bra blogg :D Hon hade i praliner men jag skippade det.


Ingredienser:
100 g smör el margarin
2 ägg
150 g socker (1 dl= ca 90 g)
2 tsk vaniljsocker
2,5 dl mjöl
1 tsk bakpulver
200-250 g glass, jag mätte aldrig upp glassen utan smakade tills jag kände att det var bra

 Gör så här:
Häll socker, vaniljsocker och smör i en bunke och vispa det fluffigt.
Tillsätt ett ägg i taget och vispa/mixa några minuter i taget efter varje ägg.
Blanda mjöl och bakpulver i en skål och sikta ner blandningen i smör och äggblandningen.
Mixa ihop allt (om du har en assistent) eller vänd ner mjölet tills det är blandat och en slät smet.
Sen är det dags att ha i glassen!

Jag delade upp min smet i 2 skålar för jag ville ha några med kokos och resten med glass i :D

I med glassen. Jag tog noggerglass :D

Här är muffinssmeten blandad med glassen

De tre längst fram är med kokos resten är med glass i :D

Klara!


-

Som ni ser har jag fixat designen lite, är inte riktigt nöjd så kommer väll ändra lite grejer när jag får lust/vet hur jag vill ha det. Ni får gärna kommentera och skriva vilka ni är som läser, om ni provar på de recepten jag lägger ut eller om ni har något önskemål som ni vill att jag ska testa baka eller skriva om (; Ha de bra, så hörs vi :D

Blåbärssmulpaj med marshmallows

Hittade det här receptet här och det var väldigt gott :D


ca 12 bitar

Ingredienser, smulpaj:
150 g smör, kallt
1 dl socker
2.5 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 tsk vaniljsocker

Ingredienser, fyllning:
5 dl blåbär
2 msk socker
1 msk potatismjöl
50 g mörk choklad, hackad
2 dl små marsmallows, att strö över


Gör så här, smulpajen:
Värm ugnen till 200 grader.
Skär smöret i tärningar och blanda hastigt ihop med övriga ingredienser till en smulig massa.
Lägg hälften av smulorna i en pajform som mäter cirka 28 cm i diameter och platta till dem lite.
Grädda i 6-7 minuter. Ta ut pajen och gör iordning fyllningen.


Jag smorde min form för jag trodde att det skulle fastna annars. Men det hade jag inte behövt utan det var mest bara dåligt för kanterna åkte ner. Så hade typ inga kanter haha :D

Gör så här, fyllningen:
Lägg blåbären i en bunke, strö över socker och potatismjöl och vänd runt.
Födela blandningen över botten.
Vänd ner den hackade chokladen i resten av smulorna och strö dem över blåbären, grädda i 20-25 minuter.
Ta ut pajen och strö över marshmallows, sätt in pajen i ugnen igen i 1-2 minuter eller tills marsmallowsen fått lite
färg.
Servera med glass eller vaniljsås. 


Blåbär! Här har jag bara mätt upp dem (;



Hälften av smuldegen +choklad :D

Och in i ugnen! :D

Lite suddig bild, men här har jag precis tagit ur den från ugnen :D

Och här med marshmallowsen på! Inte den vackraste kanske, men god var den haha :D Den blev lite lös och jag tror att det är för att jag tog frysta blåbär. Om de hade tinat lite mer hade nog socker och potatismjölet tagit upp lite "saft" som hade resulterat i att den hade blivit mindre lös :D


new recipe coming soon (;

Kommer ett nytt recpet här i eftermiddag, kanske :D Borde hinna lägga upp det idag i alla fall, så håll utkik haha :D

Grymt goda nougatmuffins

Även det här är från boken Muffins av Johan Åkerberg (;

ca 8 st

Ingredienser:
1 sats chokladmuffinsbas, recept hittar du HÄR!
10-12 bitar fransk nougat, 1 bit (ca 2 cm lång) per muffins
nougatmousse, recept hittar du lite längre ner
1 dl hasselnötkross

Ingredienser, nougatmousse:
70 g nougat
15 g mörk choklad
2,5 dl grädde

Gör så här, nougatmousse:
Tärna nougat och choklad, lägg i en bunke
Koka upp grädden och häll den över nougat- och chokladhacket. Låt stå i 5 min
Mixa så att allt löser sig
Sila genom en finmaskig sil. Jag skippade detta och det gick bra ändå :D
Ställ kallt i några timmar, gärna över natten
Ta bort lock (jag hade inget lock, men det kanske är bra om ni ställer den över natten) och vispa upp moussen, lägg i spritspåse och förvara kallt.


Jag rörde om lite innan :D Har ingen bild på moussen efter detta för det gjorde mamma när jag var på träning (;

Gör så här, muffinsen:
Sätt ugnen på 175 grader
Gör en sats chokladmuffinsbas, länk till det receptet hittar ni lite längre upp :D
Fördela smeten i muffinsformar, ca 3/4
Tryck ner en bit fransk nougat i varje muffins. De flyter upp så tryck ner dem ganska långt
Grädda i ca 20-25 minuter
Ta ut dem och låt dem svalna
Spritsa nougatmousse på muffinsen och avsluta med att ha på hasselnötkrossen



Jag skulle ha trycker ner bitarna lite mer, för de flöt upp som ni ser på nästa bild (;

Ser lite torra ut här, men det var de inte :D


Rocky road muffins

Receptet är från boken Muffins av Johan Åkerberg :D


Ingredienser:
1 sats chokladmuffinsbas, det receptet hittar ni här
1 dl marshmallows, mini eller i små bitar
1 dl blandad grovhackad choklad
1 dl grovhackad nötter
1 burk marshmallowsfluff

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader
Gör en sats av chokladmuffins
Blanda i marshmallows, hackad choklad och nötter
Fördela smeten i muffinsformar
Grädda i ugn ca 20-25 minuter
Ta ut och låt svalna
Toppa med marshmallowsfluffen och bränn muffinsen med brännare om ni vill





Har ingen bild när marshmallowsfluffen är på så det får bli så här :D Hoppas det går bra, kan i alla fall säga att de var väldigt goda :D


chokladmuffinsbas

Även det här receptet kommer från boken Muffins av Johan Åkerberg (;

ca 10-12 stora muffins

Ingredienser:
3 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl kakao
½ tsk salt
2 ägg
2 dl socker
175 g smält smör
1,75 dl mjölk
½ tsk vaniljsocker

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Sikta ihop mjöl, bakpulver, kakao och salt i en bunke. Se till så att det inte är några klumpar i kakaon
3. Vispa samman ägg och socker poröst i en annan bunke
4. Tillsätt smör, mjölk och vaniljsocker i ägg och socker blandningen
5. Blanda försiktigt ner den torra blandningen. Använd inte elvispen utan ta en slickepott eller liknande så att man inte vispar ur så mycket luft
6. Vänd i/toppa med önskad fyllning/smaksättning
7. Fördela smeten i muffinsformarna med ca 3/4
8. Grädda i ugnen 20-25 minuter



Och smeten är klar! :D Jag gjorde rocky road muffins med den här smeten så har ingen bild på hur de här muffinsarna blev (;


chokladmuffins med chokladfrosting (devil´s food muffin)

Bakade de här till min systers namnsdag och om man gillar choklad, tycker jag man ska testa de här :D Jag kallar de chokladmuffins med chokladfrosting, men egentligen heter de devil's food muffin :D Hittade receptet i boken Muffins av Johan Åkerberg :D 



ca 10-12 st, jag gjorde en halv sats och fick 9 lite mindre muffins :D Men jag ger er hela receptet :D

Ingredienser chokladmuffins:
4 ½ dl vetemjöl
1 ½ dl kakao
1,75 dl strösocker
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
2 ½ dl mjölk
0,75 dl naturell yoghurt
0,75 dl rapsolja
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
2 ½ dl grovhackad choklad

Ingredienser chokladfrosting:
60 g mjukt smör
1 paket florsocker
½ dl kakao
100 g philadelphiaost

Gör så här, chokladmuffins:
Sätt ugnen på 175 grader
Sikta ihop vetemjöl, kakao, socker, bakpulver och salt i en bunke
Vispa ihop mjölk, yoghurt, olja, ägg och vaniljsocker i en annan bunke
Blanda mjölkblandningen med mjölblandningen och hälften av chocholate chipsen (den grovhackade chokladen)
Rör om tills allt är blandat
Häll upp smeten tilll 3/4 av formarna och toppa med resterande chocholate chipsen
Grädda i ugn ca 20-25 minuter
Låt svalna en liten stund, toppa därefter de ljumma muffinsen med chokladfrosting





Gör så här, chokladfrosting:
Vispa smör, florsocker och kakao luftigt
Vispa i philadelphiaosten
Spritsa eller bred ut den på muffinsarna. Den var lite hård att spritsa med, men det går absolut :D

Man kan också köpa chokladfrosting på bruk, fast jag har inte provat det, än i alla fall :D


Innan man har haft i philadelphiaosten :D

Det är även gott att ha något bär på som t.ex. hallon :D


bloglovin
RSS 2.0