krämfyllda havreflarn (obs mycket god smet)

ca 22 kakor
 
Ingredienser:
100 g smält smör
1 3/4 dl strösocker
½ dl vispgrädde
2 dl vetemjöl
2 dl havregryn
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
 
Fyllning:
75 g rumsvarmt smör
1 ½ dl florsocker
3 tsk vaniljsocker (eller 1-2 msk kakao) jag delade upp smeten och tog hälften vaniljsocker i ena och hälften kakao i den andra
 
Gör så här:
Värm ugnen till 175 grader
Rör ihop det smälta smöret och sockret
Tillsätt grädden
Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten
Fördela klickar med 1½ tsk smet på en plåt. Smord eller med bakplåtspapper
Grädda i ca 10 min
Låt kakorna svalna lite och lägg dem sedan på ett galler för att kallna helt, så att de inte gräddas mer
Vispa ihop ingredienserna till fyllningen
Bred lite kräm på hälften av kakorna och tryck försiktigt ihop med resten
 
smöret och sockret + grädden tror jag
de torra ingredienserna
ha på fyllningen
klara :)
 
In english. I have used google translate a little and I'm not a pro in english so it can be small errors. I do this to learn me more and if you're a english speaking reader I hope you appreciate it :)

100 g melted butter
1 3/4 dl granulated sugar
½ dl cream
2 dl wheat flour
2 dl rolled oats
2 teaspoons baking powder
1 tablespoons vanilla sugar
 
filling:
75 room temperature butter
1½ dl icing sugar
3 teaspoons vanilla sugar (or 1-2 tablespoons cocoa) I divided the dough into two pieces and took half vanilla sugar in one and half of cocoa in the other one
 
Do like this:
Turn the oven into 175 degrees
Stir togheter the melted butter and the sugar
Add the cream
Mix the dry ingredient in another boil and stir into the dough
Take a baking sheet with baking paper and take 1½ teaspoons dough and lay there
Bake in ca 10 minutes
Beat togheter the ingredient to the filling
Take a little filling at the half of the cakes och pulled togheter two and two

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Vad heter du?:
Remember me?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0